Parikkalan Valo Oy | Vikapäivystys (24h): 05 43901 | Sähkökatkot | Yhteystiedot | Online

Sähkölaskuissa sähkönmyyntihinnat normaalia korkeammat tammikuulta

09.02.2024

Talvimaisema

Sähkölaskuissa sähkönmyyntihinnat normaalia korkeammat tammikuulta 

Tammikuun ensimmäisellä viikolla oli historiallisen kallista pörssisähköä. Pitkään jatkunut pakkasjakso piti pörssisähkön verollisen keskihinnan hieman yli 30 sentissä kilowattitunnilta. Kovin hinta oli 5.1.2024, jolloin iltapäivällä yhden tunnin ajan hinta oli 2 euroa kilovattitunnilta ja päivän keskihinta oli yli euron kilovattitunnilta. 

Edellisen vuoden leutoon ja tuuliseen tammikuun verrattuna pörssisähkön keskihinta nousi yli 50 %. Keskihintojen sisään mahtuu suuriakin hintaeroja, mutta keskihinta kertoo meille melko hyvin hintatrendin.  

Pakkasjakso luonnollisesti nostaa kulutusta ja kulutuksen nousu yhdessä sähkön hinnan kasvun kanssa aiheuttavat normaalia suuremmat sähkölaskut. Parikkalan Valon verkonkin alueella kulutus kasvoi edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna 35%.  

 Asiakkaat, joilla on pörssisähkösopimus ovatkin jo tottuneet ajoittamaan kulutusta edullisimmille tunneille ja tietävät Spot-hintojen vaihtelun. Tammikuulle sattui päiviä, jolloin vähäiselläkin kulutuksella, päivän edullisimmista hetkistä huolimatta, tuli hetkiä, jolloin sähkö maksoi totuttua enemmän.  

Poikkeuksellinen kuukausi vaikuttaa myös Täsmä Valo+ sopimuksiin. Käyttöprofiilin kustannus on enemmän kuin normaalisti. Vaikutus voi olla 2–3 senttiä kilowattitunnille. Kyseisessä sopimustyypissä kuitenkin hinnannousu jää maltilliseksi, koska kulutusvaikutukseen vaikuttaa oma kulutus ja pörssisähkön kuukauden keskihinta.  

Helmikuu on alkanut tuntihintojen suhteen maltillisemmin kuin tammikuu tänä vuonna. Pörssisähkön hintaan oleellisesti vaikuttavaa säätä ja tuulivoimaennustetta voi seurata osoitteessa https://www.foreca.fi/sahkon-hinta. 

Ota meihin yhteyttä
Ota yhteyttä
Takaisin sivun yläosaan