Parikkalan Valo Oy | Vikapäivystys (24h): 05 43901 | Sähkökatkot | Yhteystiedot | Online

Sähkön mittaus

 

Mittauspalvelu

Mittauspalvelumme vastaa jakeluvastuualueemme asiakkaiden sähkönmittaukseen käytettävien mittareiden asennuksesta ja huollosta.

Mittauspalvelulle kuuluu myös vastuu mittareiden rekisteröimien tietojen siirtymisestä asiakkaalta tarvittaviin tietojärjestelmiin.

 

Mittaukseen liittyvissä palveluissa ja ongelmissa sinua palvelee:

Timo Karhinen
käyttöpäällikkö
Puh. 05 439 0235
timo.karhinen@pavo.fi

 

Sähkömittarin sijainti

Oletko aikeissa rakentaa vapaa-ajan asunnon tai omakotitalon, johon tarvitset uuden sähköliittymän? Vai onko haaveissasi jatkaa mökkeilykautta ottamalla sähköttömälle kesämökille sähköt? 

Uusissa sähköliittymissä kytkennän edellytyksenä on, että mittauskeskus sijoitetaan ulos sellaiseen paikkaan, johon mittariasentajalla on esteetön pääsy.

 
Tai onko mittauskeskuksesi päässyt huonoon kuntoon tai vaatii uusinnan laajentamisen vuoksi? Uusittaessa mittauskeskusta tulee mittauskeskus sijoittaa pääsääntöisesti ulkotiloihin, joihin mittariasentajalla on esteetön pääsy. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa tämä vaatimus edellyttäisi kohtuuttoman suuria muutoksia.

Kohteissa, joissa mittauskeskus sijaitsee pylväässä, on suositeltavaa, että pylvään lähistölle asennetaan jalustallinen mittauskeskus. Toinen vaihtoehto on, että mittauskeskus siirretään esimerkiksi jonkin läheisen rakennuksen seinään. Pylväisiin mittauskeskuksia ei enää asenneta, koska maakaapelisaneerauksen yhteydessä pylväs tulee jäämään asiakkaan kunnossapidettäväksi. Mittauskeskuksen jäädessä pylvääseen asiakas voi joutua myöhemmin siirtämään mittauskeskuksen omalla kustannuksellaan muualle.
 
Jos ulkona oleva lukitsematon mittauskeskus huolettaa, niin autamme tarvittaessa lukitsemisasiassa tarjoamalla lukkoa, johon myös mittariasentajalla on avain. Tämän jälkeen mittausasiat saadaan hoidettua tarvittaessa kuntoon ilman, että asiakkaan tarvitsee tulla avaamaan mittauskeskuksen lukitusta.
 

Ota meihin yhteyttä
Ota yhteyttä
Takaisin sivun yläosaan