Parikkalan Valo Oy | Vikapäivystys (24h): 05 43901 | Sähkökatkot | Yhteystiedot | Online

Fingrid laskee tasepalvelumaksuaan 1.3.2024 alkaen

05.02.2024

Spot Valon marginaali laskee 1.3.2024 alkaen tasepalvelumaksun alenemisen johdosta.

Fingrid laskee tasepalvelumaksuaan 1.3.2024 alkaen. Tasepalvelumaksun alenemisen myötä Spot Valo tuotteen marginaali on 0,438 senttiä/kilovattitunnilta 1.3.2024 alkaen ja vastaavasti Täsmä Valo tuotteiden hinnat alenevat 0,013 senttiä/kilovattitunnilta. 

Spot Valon kokonaishinta muodostuu Suomen tuntihinnasta, kuukausihinnasta ja marginaalista. Marginaali sisältää Fingridin tasepalvelumaksun. Tasepalvelumaksun muuttuessa muuttuu marginaalin hinta vastaavasti. 

Täsmä Valo ja Täsmä Valo plussan hinta muodostuu yksilöllisestä sähkön hinnasta ja kuukausimaksusta. Täsmä Valo plus tuotteen hinta vaikuttaa lisäksi yksilöllinen kulutusvaikutus. Myös näiden tuotteiden muuttuvat tasepalvelumaksun muuttuessa muuttuu sähkön hinta vastaavasti. 

Tasepalvelumaksulla Fingrid hankkii sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainottamiseksi sekä sähköjärjestelmän taajuuden ja käyttövarmuuden ylläpitämiseksi reservejä reservimarkkinoilta. Osan reservin hankinnoista Fingrid kattaa kantaverkkotariffimaksuin. Osan Fingrid perii tasevastaavilta tasepalvelumaksuina, joiden suurin katettava kustannuserä reservit ovat. 

Tasepalvelumaksut ovat toistaiseksi voimassa. Tasepalvelumaksuja ja tasepalvelun kustannuksia seurataan jatkuvasti, ja maksut päivitetään kattamaan toiminnan kustannukset. 

Ota meihin yhteyttä
Ota yhteyttä
Takaisin sivun yläosaan