Parikkalan Valo Oy | Vikapäivystys (24h): 05 43901 | Sähkökatkot | Yhteystiedot

Osa yksityisistä elinkeinonharjoittajista oikeutettuja sähköhyvitykseen

 

Mikäli et ole saanut sähköhyvitystä viimeisellä laskulla, vaikka sähkönmyynnin summa on ollut yli 95€, sähkösopimuksesi on todennäköisesti tehty y-tunnuksella.


Voit olla oikeutettu sähkönhyvitykseen, vaikka olisit tehnyt sähkösopimuksesi y-tunnuksella, mikäli täytät seuraavat ehdot:


1.   Olet elinkeinonharjoittaja, joka harjoittaa yritystoimintaa omalla nimellä tai rekisteröidyllä toiminimellä. Osakeyhtiöt, asunto-osakeyhtiöt, osuuskunnat tai yhdistykset eivät ole oikeutettuja hyvitykseen.
2.  Hyvityskuukauden aikana hankkimastasi sähköstä yli puolet kohdistuu kotitalouskäyttöön.
3.  Yksityisen sähkönkäytön osuus hyvityskuukauden aikana täyttää yleiset sähköhyvityksen ehdot (pörssisähkösopimus tai arvonlisäverollinen kokonaishinta ylittää 10 snt/kWh sekä yksityiskäytön osuus sähkönmyyntilaskusta on yli 90 euroa).


Jos täytät edellä mainitut ehdot, toimi seuraavasti:


1.    Tee ensin vaatimus hyvityksestä sähkönmyyjällesi.
2. Saatuasi vastauksen sähköyhtiöltäsi hae päätöstä hyvityksestä Energiaviraston verkkosivujen kautta sähköisesti (järjestelmä aukeaa toukokuun alkuun 2023 mennessä).
3.   Noudata sähköisen järjestelmän ohjeita ja toimita kaikki pyydetyt tiedot sekä vakuuta toimittamasi tiedot oikeiksi.


Hyvityksen myöntäminen ja määrä arvioidaan tapauskohtaisesti, joka tehdään Energiaviraston päätöksellä.

https://energiavirasto.fi/-/osa-kuluttajiksi-rinnastettavista-elinkeinonharjoittajista-oikeutettuja-sahkohyvitykseen

Takaisin
Ota yhteyttä